X
The X Files


3.7.2. Obitelj Scully

Melissa Scully Margaret Scully
Margaret ScullyMelissa Scully
Otac obitelji Scully, kapetan americke ratne mornarice William Scully (Don Davis), sluzio je za vrijeme kubanske raketne krize godine 1962. Prilikom povratka je zaprosio Margaret Scully (po svemu sudeci vec trudnu s Melissom) i njih dvoje su po vjencanju imali dvije kceri - Danu i Melissu, te dva sina. Obitelj je bila odgajana u strogom katolickom duhu, ali je ipak izmedju Dane i Williama postojao izuzetno jak odnos medjusobnog postovanja i prijateljstva, tako da je otac Danu naucio cak i osnovama navigacije. Taj je odnos dosao u krizu Daninom odlukom da po zavrsenom studiju medicine pristupi FBI-ju, usprkos Williamovom protivljenju. Kapetan Scully je umro pocetkom sijecnja godine 1994.

Majka obitelji Scully, Margaret (Sheila Larken), po svemu sudeci je takodjer bila dobra katolikinja te je svojoj kceri poklonila krunicu za 15. rodjendan. Postoje indicije da je Margaret obdarena paranormalnim mocima te da pomocu snova moze predskazivati buducnost.

Melissa Scully (Melinda McGraw), Danina starija sestra, po svemu sudeci predstavlja najcrnju ovcu u strogoj katolickoj obitelji, s obzirom da se okrenula new age pokretu i postala zagovornicom astrologije, radiestezije i slicnih paraznanosti. Dobrovoljno se javila kao nesluzbeni Mulderov duhovni savjetnik u najtezim trenucima. U proljece 1995. CSM-ovi ubojice su je zamijenili za sestru Danu i ustrijelili, od cega je umrla nekoliko dana kasnije. Istraga o smrti Melisse Scully je zavrsena pocetkom 1996. godine kada je Luis Cardinal, njen ubojica, pronadjen mrtav u istraznom zatvoru.

Bill Scully Jr. (Pat Skipper), Danin mladji brat je mornaricki casnik koji zivi u San Diegu sa svojom brojnom obitelji, i pokazuje veliku brigu za svoju sestru. Pocetkom 1998. njegova supruga Tara (Karri Turner) mu je rodila prvog sina. Organski ne podnosi Muldera.

Charles Scully (?) je Danin (mladji?) brat, za kojeg se ne zan nista osim toga da je ziv i da ima vanbracno dijete.